Általános szerződési és felhasználási feltételek

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye  igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.  Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.

 

A webáruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával  kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk!

 A szerződés lényeges tulajdonságai az alábbiak szerint határozhatóak meg:

•  Üzemeltetői adatok ismertetése

•  Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

•  A kínált termékek kategória besorolása

•  Rendelési információk ismertetése

•  Rendelés lépéseinek bemutatása

• A megrendelések feldolgozásával kapcsolatos információk

•  A megrendelt termék szállítás díjának és kifizetésének ismertetése

•  Házhoz szállítással kapcsolatos információk, tudnivalók bemutatása

•  Házhoz szállítás díjszabásáról szóló tájékoztató ismertetése

•  Jótállási, garanciális információk, tudnivalók

•  Az elállási jog ismertetése

•  Elállási jog gyakorlásának menetéről szóló tájékoztató

•  Adatkezelési információk

 

Üzemeltetői adatok

Cégnév:  Barna Testvérek Kft.

Székhely:  1025. Budapest, Szépvölgyi út 188.

Adószám: 22627751-2-41

Cégjegyzék szám: 01-09-936465

Kibocsájtó cégbíróság: Fővárosi Bíróság mint Cégbíróság

Nyilvántartási szám: 6590/2010

Szerződés nyelve: magyar

Elektronikus elérhetőség:  info@felkrajcar.hu

Telefonos elérhetőség:  0630-4081-545

Tárhelyszolgáltató: Magyar Hosting Kft., H-1132 Budapest, Victor Hugo u. 18-22.

 

Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre:

Félkrajcár Játékbolt és Webáruház termékei

Használt és új játékokat forgalmazunk.

A webáruházban keresheted a játékokat állapot szerint is: használt, csomagolás sérült vagy új játék.

Amennyiben a játék új, mintadarab vagy csomagolás sérült, feltüntetjük a leírásban. Egyéb esetben a játék használt.

A megjelenített termékek megvásárolhatók a Félkrajcár Játékboltban (Budapest, XIII. kerület Raoul Wallenberg utca 6.) vagy  megrendelhetők webáruházunkban, személyes bolti átvétellel vagy kiszállítással.

A Félkrajcár Játékbolt jelenleg zárva tart!

A kínált termékek az alábbiak szerint kategorizálhatóak:

Kategória besorolások felsorolása: kategóriák szerint, állapot szerint, nemek szerint, életkor szerint, mesehősök, kiemelt gyártók és márkák szerint valamint kereshetők ár szerint is.

A termékekre vonatkozóan megjelenített árak tartalmazzák a törvényben előírt áfát (bruttó árak), azonban nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját.

Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra!

 Rendelési információk

A rendelés menete:

1. válassza ki a megvásárolni kívánt terméket

2. KOSÁRBA gomb megnyomásával a termék bekerül az Ön kosarába

3. ha befejezte a vásárlást, válassza a KASSZA gombot

4. a pénztárban adja meg a számlázási és a szállítási címét

5. Az Ön megrendelésénél válasszon szállítási módot: Kiszállítás : Magyar Posta Futár, MPL futárszolgálattal, melynek díja az egész ország területén brutto 1990 Ft , amely tartalmazza a szállítási és utánvét kezelési költséget, fizetése a megrendelés átvételekor a futárnál.

vagy  ingyenes Személyes átvétel a Félkrajcár Játékboltban (Budapest XIII. kerület, Raoul Wallenberg u. 6. Félkrajcár Játékbolt) Jelenleg szünetel!!!

Termék fizetése készpénzben: Fizetés átvételkor a futárnál (kiszállítás), vagy a boltban (személyes átvétel) - Jelenleg szünetel!

6. majd ellenőrizze és adja fel rendelését a RENDELÉS ELKÜLDÉSE gomb megnyomásával

8. megadott e-mail címére Megrendelés visszaigazolása levelet kap megrendeléséről.

Amennyiben 48 órán belül nem kapja meg levelünket,  kérjük vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal!

Fontos, ügyeljen az adatok pontosságára, hiszen a megadott adatok alapján kerül

számlázára, illetve kiszállításra a termék.

A megrendelések feldolgozásával kapcsolatos információk:

A vásárlás regisztrációhoz kötött.

A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik  11-18 óráig.

A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő munkanapon kerül feldolgozásra.

Ügyfélszolgálatunk minden esetben email-en visszaigazolja, hogy mikor tudja teljesíteni a megrendelését. Általános teljesítési határidő, a visszaigazolástól számított 2-8 munkanapon belül.

A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt.

Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések  visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor.

Az akciós termékekre nem érvényesek egyéb kedvezmények.  Akciós termékeinket kizárólag a készlet erejéig tudjuk biztosítani.

A megrendelt termék szállítási díjának, fizetésének módja

Személyes átvétel esetén a Félkrajcár Játékboltban (Budapest, XIII. kerület Raoul Wallenberg u. 6.) vehető át a termék, vételára átvételkor készpénzben fizetendő. Jelenleg szünetel!!!

A kiszállítással megrendelt terméket a csomag átvételekor a futárnak kell kifizetni. A futárnak történő utánvétes fizetés esetén utánvét-kezelési díj kerül felszámításra, melyet a szállítási díj magában foglal az alábbiak szerint: Szállítási díj brutto 1990 Ft.

Házhoz szállítás, információk

Webáruházunk megrendeléseit a MPL (Magyar Posta) teljesíti.

A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-17 óra közötti időszakban. Amennyiben ebben időszakban nem tartózkodik otthon,  szállítási címként célszerű (amennyiben van rá lehetősége) munkahelyi címet megadni. A futárszolgálat kétszeri kézbesítést kísérel meg, majd a csomag a postán vehető át 10 napig. Az át nem vett csomagok szállítási költségét a megrendelőre terheljük!

Csomagok értéknyilvánítása 50.000 ft-ig.

Házhoz szállítás díjszabása

Házhoz szállítás az ország egész területén brutto 1990 Ft.

A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz. A számlát a csomag tartalmazza. Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni, az esetlegesen a terméken észlelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatosan:

Kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt termékeket, amennyiben a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját a futárnak! Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díját a megrendelőre terheljük, újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani!

 Garancia

Használt termékeinket működési garanciával árusítjuk.

Új termékeinkre az átvételtől számítva általában 6-12 hónap garanciát vállalunk.

A garancia az eredeti dobozban, hiánytalanul, tartozékokkal együtt visszaküldött termékre érvényesíthető. Amennyiben a termék gyári hibásan kerül szállításra és a hiba a kézhezvételtől számított 14 napon belül kiderül, a terméket lehetőség szerint kicseréljük. Rendeltetésszerű használat mellett, 14 napon túl jelentkező gyári hiba esetén a hibás terméket javításra vesszük vissza. Ha a termék 14 napon belül nem javítható, a terméket kicseréljük.

Termék meghibásodása esetén kérjük jelezze elérhetőségeink valamelyikén!

A termékek garanciális visszajuttatásának költsége a vásárlót terheli. A javított vagy cseretermék szállítási díja minden esetben a Félkrajcár Játékáruházat, azonban a hibás termék visszajuttatásának költsége a Megrendelőt terheli. Portósan küldött csomagokat nem vesz át átvevőpontunk, azt minden esetben visszaküldi a feladónak!

A Félkrajcár Játékbolt és Webáruház további szavatossági és jótállási felelősségére, valamint vitás esetekben a Ptk-ban és a 117/1991. (IX.10.) sz. Kormányrendeletben foglaltak az irányadók.

 Elállás joga

A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) kormányrendelet valamint a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében a fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 naptári napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket.

Elállás esetén a  visszaküldés határideje: a fogyasztó az elállási jog gyakorlásának napjától számított 14 napon belül köteles visszajuttatni az árut a kereskedőnek (azaz maximum a kézhezvételtől számított 28 napon belül)

Az elállási jog gyakorlása esetén a fogyasztót a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli, a vállalkozás azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését.  Bizonyos esetekben azonban nem illeti meg a fogyasztót az elállási jog.

Ilyen esetek az alábbiak:

•  Olyan termék esetén, melynek ára a vállalkozás által nem irányítható pénzpiai mozgások, ingadozásoktól függ.

•  Kifejezetten a fogyasztó kérésére, az ő által szabott igények alapján egyedi kérésének megfelelően került előállításra, gyorsan romló élelmiszerek esetén.

•  Hang, illetve kép, vagy szoftver esetén, ha a csomagolását felbontotta.

A vállalkozó a termék visszaérkezését követően a kormányrendelet értelmében haladéktalanul, de legkésőbb 30 napon belül visszatéríti a termék vételárát a fogyasztó részére.

Kivonat a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről szóló törvényből:

4. § (1) A fogyasztó a szerződéstől 14 napon belül indokolás nélkül elállhat. (2) A fogyasztó az (1) bekezdés szerinti elállási jogát a) termék értékesítésére irányuló szerződés esetében a termék

kézhezvételének napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a 3. § szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított 14 naptári nap elteltéig, legfeljebb azonban a termék kézhezvételének napjától számított három hónap elteltéig, b) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződéskötés napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a 3. § szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított 14 naptári nap elteltéig, legfeljebb azonban a szerződéskötés napjától számított három hónap elteltéig gyakorolhatja. (3) Ha a 3. §  szerinti írásbeli megerősítés kézhezvételére – a (2) bekezdés a) pontja szerinti esetben – a termék kézhezvételének napjától, illetve – a (2) bekezdés b) pontja szerinti esetben – a szerződéskötés napjától számított három hónapon belül kerül sor, ettől az időponttól számított 14 munkanap elteltéig a fogyasztó akkor is elállhat, ha a termék kézhezvételétől, illetve a szerződéskötés napjától számított három hónapból kevesebb mint 14 munkanap van hátra. (4) írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi. (5) A vállalkozás köteles a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni. (6) A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezenfelül egyéb  költség nem terheli. A vállalkozás azonban követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. 5. § A felek eltérő megállapodása hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja a 4. § szerinti elállási jogot: a) szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha az elállási határidő lejárta előtt a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte; b) olyan termék értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ; c) olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó; d) hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta; e) hírlap, folyóirat és időszaki lap értékesítésére vonatkozó szerződés esetében; f) szerencsejáték-szerződés esetében.  A törvény további részletei megtekintése itt.

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99900017.kor

Elállási jog gyakorlásának menete

Amennyiben élni szeretne elállási jogával annak jelzését megteheti a megadott elérhetőségeink valamelyikén írásban.

A megrendelt terméket személyesen, postai úton, vagy futárszolgálat segítségével juttassa vissza a cégünk címére. Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Vásárlót terhelik, a portósan (utánvéttel) küldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni!

Kiemelten ügyeljen a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a Vásárlót terheli!

A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően, rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása.  A termék visszaérkezését követő harminc napon belül a Vásárló által megadott bankszámla számra cégünk visszatéríti a  termék vételárát.

Vásárlástól való elállás üzletünkben történt, személyes vásárlást követően:

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a vonatkozó jogszabályok értelmében áru visszavásárlási kötelezettség nem terheli boltunkat, amennyiben a terméket előzetes webáruházi rendelés nélkül, az üzletben, személyesen vásárolta meg, és a termék nem minőségi hibás. Fentiekre való hivatkozással amennyiben a terméket az üzletben vásárolták, a vételár visszafizetésére nincs mód.

Adatkezelés

A webáruház használata során a Félkrajcár Játékbolt és Webáruház részére rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, és nem  adja ki további fél számára, kivéve abban az esetben amennyiben a Barna Testvérek Kft. alvállalkozója . (Pl: futárszolgálat, a megrendelés kézbesítéséhez).

A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítése statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb).

Ezen adatokat a Barna Testvérek Kft. kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. A  szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban. Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie egy olyan fájl, amelyet a szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet  a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra.  A megrendelés folyamán rögzített adatokat a Barna Testvérek Kft. megrendelés teljesítéséhez használja fel. Az egyes informatikai rendszerek által, a webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán megadott adatokkal rögzítésre, és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra.

A webáruház böngészése folyamán biztosított hírlevél feliratkozás során megadott adatokat a Barna Testvérek Kft. bizalmasan kezeli, leiratkozás lehetősége minden kiküldött hírlevél alján biztosított, továbbá kérhető a megadott elérhetőségek valamelyikén. Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban az info@felkrajcar.hu e-mail címen.

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.

A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja a Barna Testvérek Kft. által működtetett Félkrajcár Játékbolt és Webáruház általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.

A Félkrajcár Játékbolt és Webáruház árai minden esetben tartalmazzák az ÁFÁ-t.  Az árváltoztatás jogát fenntartjuk. Akcióink a készlet erejéig érvényesek.

A weboldalon szereplő minden szöveges és képi információt szerzői jog véd. Minden jog fenntartva.